Wallis Annenberg Center for the Performing Arts

Beverly Hills, California

PROJECT PROFILES


Download
Wallis Annenberg Center for the Performing Arts Beverly Hills, California

Description

The Wallis Annenberg Center for Performing Arts (The Wallis) project included restoring, modernizing and repurposing a 100-year-old, former U.S. post office listed on the National Registry of Historic Places. The former post office building was then joined to a new, modernist building, creating a performing arts venue, arts-education center and community-gathering space in the heart of Beverly Hills.

The new theater structure houses a 500-seat theater with extremely high-end level-5 finishes, custom serpentine sound walls that were cladded with serpentine acoustical sound panels.  

Services Provided

KHS&S completed the interior framing/drywall and taping finishes, ACT ceilings, acoustical sound panels, GFRC themed ceilings. In the theater building KHS&S’ scope included a custom sound isolation system around the entire theater including the floor due to having a basement below with large equipment and a parking structure adjoining.
 

Images

Interiors

Services


Awards

  • ENR Best of the Best Projects - Cultural/Worship(2014)
  • ENR California Best Projects - Cultural/Worship - Best Project(2014)